Catégories
info

Vlaamse Basketballiga vzw : Droit de réponse / Recht op antwoord

VLAAMS BASKET LIGUA : droit de réponse (recht op antwoord)

INFORBASKET à reçu suite à l’interview de Miguel Stevens, la réaction (uniquement en Néerlandais) de la VBL par l’intermédiaire de son secrétaire

INFORBASKET regrette néanmoins que ce texte n’ai pas été également rédigé en Français

 

Recht op antwoord

De Raad van Bestuur van de Vlaamse Basketballiga neemt in haar vergadering van heden kennis van het interview van Dhr. M. Stevens, ex- voorzitter van VBL op de site van Inforbasket.  Hij neemt daarbij behoudens enkele uitzonderingen alles en iedereen op de korrel en gebruikt daarbij denigrerende uitlatingen naar diverse personen toe die bij naam worden genoemd.

 

De RvB betreurt deze uitlatingen en deelt de inzichten niet. Om correct te zijn, zouden diverse beweringen en uitlatingen in een juist perspectief gezet moeten worden, voorzien van de nodige context en nuance. Overigens bevat het interview verschillende fouten in namen van personen, organisaties en feiten die het begrijpen ervan nog eens extra bemoeilijken.  Om niet de verzeilen in een nodeloze en openlijke polemiek wenst de VBL inhoudelijk niet in te gaan op deze uiting van persoonlijke frustratie.

 

De RvB wenst eraan te herinneren dat de leden van de Algemene Vergadering niet verder vertrouwen hadden in de aanpak van Dhr. M. Stevens als voorzitter en bestuurder.  Er was geen draagkracht meer bij een overgrote meerderheid van de Algemene Vergadering, bij verschillende interne geledingen binnen de VBL en ook bij diverse andere stakeholders en partners van het Belgisch basketbal.

 

Binnen de RvB wordt momenteel gewerkt om met een nieuwe dynamiek de uitdagingen naar de toekomst toe aan te pakken. Deze situeren zich in het domein topsport, waarbij de nationale teams centraal staan in de werking, in het recreatieve domein, met de ontwikkeling van 3X3 basketbal.  Basketbal groeit nog steeds als sport in Vlaanderen, voor 46.500 leden en een community van ongeveer een half miljoen mensen is basketbal nog steeds een bijzonder attractieve sport.

 

Met vriendelijke en sportieve groeten

 

Koen Umans

Secretaris-Generaal

Vlaamse Basketballiga vzw

 

Laisser un commentaire